Logo Dons Boomkwekerij

Het bedrijf

Dons Boomkwekerij is in de jaren 80 gestart in Staphorst aan de Egbert Vosland.

Het bedrijf teelde hoofdzakelijk haagconiferen en heideplanten. Dit vond plaats op circa 2000 m2 container veld en 3 ha volle grond. Door ruimtegebrek op deze locatie is het bedrijf verhuisd naar de Puntweg in Punthorst waar het een 4 ha oppervlak in gebruik heeft voor de teelt en tevens beschikt over een moderne werkloods en 1350 m2 kasruimte. Hier is het bedrijf de afgelopen jaren flink gegroeid en heeft op deze locatie ook uitbreidingsmogelijkheden.

Vanaf 1994 is Dons Boomkwekerij zich meer gaan richten op de teelt van Erica x darleyensis en Calluna vulgaris. Sinds enkele jaren bestaat het Calluna assortiment met name uit Calluna Beauty ladies, een uiterst zorgvuldig geselecteerde serie rijk bloeiende Calluna knopbloeiers. Inmiddels is ook Lavandula angustifolia aan het sortiment toegevoegd. Dit product past ideaal in ons productie proces en afzet kanalen. Na verloop van tijd zijn de haagconiferen van het bedrijf verdwenen.

De teelt van deze producten gebeurt hoofdzakelijk in de buitenlucht. De planten worden op ruime afstand van elkaar geteeld. Dit om een gezonde, stabiele en zware kwaliteit te houden.

De afzet vind uitsluitend plaats via Floraholland waar wij ook regelmatig aan beurzen deelnemen zoals de Autum fair, de Trade fair en de Winterbeurs.

Om de producten een duidelijke presentatie in het winkelschap te geven hebben wij een foto draag beugel ontwikkelt voor de 6-pack en de 4-pack. Deze bevat productinformatie en verzorgingstips in 3 talen, het Nederlands, het Engels en het Frans. Door dat het ook een barcode bevat is het meteen verkoopklaar voor de eindklant.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Klik op de afbeelding voor een vergroting.   Klik op de afbeelding voor een vergroting.   Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Klik op de afbeelding voor een vergroting.   Klik op de afbeelding voor een vergroting.   Klik op de afbeelding voor een vergroting.
Klik op de afbeelding voor een vergroting.